Klik om de kaart te tonen
U gaat hiermee akkoord met ons privacy statement.

AutiCog in Hasselt

Bent u op zoek naar een vakkundig ergotherapeut en meer? Dan bent u bij ons van AutiCog uit Hasselt aan het juiste adres! Bij ons wordt in een eerstelijnsbehandeling gewerkt met jonge kinderen in een ontwikkelingsfase van 1 tot 12 jaar, al dan niet met een verstandelijke beperking. Kinderen met een diagnose autisme, ADHD, ADD, DCD, angsten, leerstoornissen, hechtingsproblemen, problemen met de emotieregulatie, spanning/stressklachten, hoogsensitiviteit, gedragsproblemen, een achterstand in de fijne en/of grove motoriek … kunnen hier terecht voor een behandeling op maat. Daarnaast geeft Mevr. S. Huygen vormingen en studiedagen over prikkelverwerking jonge kinderen met autisme. 

Wat is Auticog?

Bij AutiCog wordt in de behandeling gewerkt met jonge kinderen in een ontwikkelingsfase van 0 tot 12 jaar, al dan niet met een verstandelijke beperking. Kinderen met een diagnose autisme, ADHD, ADD, DCD, angsten, leerstoornissen, hechtingsproblemen, problemen met de emotieregulatie, spanning/stressklachten, hoogsensitiviteit, gedragsproblemen, een achterstand in de fijne en/of grove motoriek … kunnen hier terecht voor een behandeling op maat.

Auticog streeft naar een persoonlijke aanpak waarbij het kind en de ouders zich gehoord voelen en waarbij kennis en een aangepaste ondersteuning op maat proactief veranderingen mogelijk maakt.
Auticog biedt vanuit expertise en ervaring een praktische en doelgerichte behandeling voor kinderen.
Spel, plezier en bewegen zijn de fundamenten van de behandeling waarin gestreefd wordt het kind zichzelf te laten ontdekken vanuit zijn sterke punten en het geloof in zichzelf.

Problemen met prikkelverwerking?

Ook wel sensorische informatieverwerking – of sensorische integratieproblemen genoemd.

Elke dag komen er miljoenen prikkels op ons af. Prikkels vanuit de omgeving en prikkels vanuit ons eigen lichaam. Sensorische informatie die ons bewust en onbewust van informatie voorziet.

De bekendste zintuigen zijn de huid (tast), de ogen (visueel), de oren (auditief), de neus (reuk) en de mond (smaak).
De verborgen zintuigen zijn de zintuigen die zich in het lichaam bevinden.. Deze zintuigen verwerken informatie vanuit het bewegingsapparaat/spieren en gewrichten (proprioceptie) en vanuit het evenwichtsorgaan (vestibulair). Ze informeren ons over de houding en beweging van ons lichaam. en waar onze lichaamsdelen zich bevinden. De vertraging, de versnelling en de snelheid, waarin we bewegen of bewogen worden.
Ten slotte zijn er ook nog zintuigen die in onze organen liggen. Zij informeren ons over wat er in ons lichaam gebeurd.

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is een verzamelbegrip van zowel therapeutische als agogische benaderingen, waarbij gestreefd wordt naar de optimale persoonlijke anatomie van het individu op het gebied van wonen/zelfzorg, werken/ taken en ontspanning/vrije tijd. Om dit optimale handelingsniveau bij de persoon – al dan niet met dysfunctie- te verwerven – te behouden of te herwinnen, is een probleemdefiniëring en evaluatie nodig. In de therapiefase worden doelgerichte handelingen/ menselijke activiteiten aangewend en worden handelingsverstorende factoren uit het milieu voorkomen, weggenomen en/of eventueel aangepast.
beroepsprofiel ergotherapie Vlaanderen

Griefelen
Spelenderwijs op weg naar veerkracht

Wie kent ze niet: kinderen die niet kunnen stoppen met rennen/bewegen/wiebelen en friemelen tegen over de kinderen die meer teruggetrokken gedrag laten zien, moeilijker ‘te lezen’ zijn of minder energie lijken te hebben ?
Kinderen kunnen dus al op jonge leeftijd in hun gedrag laten zien dat ze zich soms geen raad weten met hun energie. Andere kinderen laten met hun gedrag zien dat ze juist een tekort aan energie ervaren.
Met alle mogelijke gevolgen hier van op het(schoolse)leren en de sociale–en de emotionele ontwikkeling. Het Griefelprogramma is ontwikkeld om kinderen handvatten te geven een balans te vinden in de omgang met hun energie.
Dit helpt hen om bij (minder) alle daagse stress zichzelf op allerhande manieren te reguleren (m.b.v. een volwassene uiteraard).

PEUTER/KLEUTER TROETELS

Op een plezierige manier bewegen, troetelen samen met je peuter?
Op zondag worden er wekelijks twee bewegingsmomentjes voor jou en je kind georganiseerd waarin voelen, bewegen, beleven, onderzoeken en ervaren centraal staan. De bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne vormt hierbij het uitgangspunt. De lessen bestaan uit een geheel van bewegings- en contactgerichte spelletjes met als doel het lichaamsbewustzijn te vergroten en het zelfvertrouwen van je kind te laten groeien.

Contact

Kijkt u ook eens op uw gemak rond op onze website voor alle andere diensten die Auticog u te bieden heeft. Daar kunt u ook een kort video fragment inzien. Heeft u nog vragen of wenst u aanvullende informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord! Ook kunt u verder lezen: Mevr. S.  Huygen heeft een boek geschreven getiteld: Coginitieve en Fijnmotorische stimulatie voor jonge kinderen met autisme.

 

Griefelen, Teacch, Groepssessies, Kleutertroetels, Prikkelverwerking, Auticoach, Thuisbegeleiding voor kinderen met autisme, Vroegbehandeling bij autisme, Eerstelijnsbehandeling bij autisme, Gedragsproblemen bij kinderen met autisme in Hasselt, Limburg

Ergotherapeuten, Griefelen, AutiCog, Teacch, Wie ben ik, AutiCog, Groepssessies, AutiCog, Kleutertroetels, Foto's, AutiCog, Agenda, AutiCog, Prikkelverwerking, AutiCog en Auticoach in Hasselt, Limburg.

Ouderbegeleiding, Thuisbegeleiding.

Mevr. S. Huygen heeft een boek geschreven getiteld: Coginitieve en Fijnmotorische stimulatie voor jonge kinderen met autisme. Mevr. S. Huygen geeft vormingen en studiedagen over prikkelverwerking jonge kinderen met autisme.

Zoekwoorden: Griefelen, Teacch, Groepssessies, Kleutertroetels, Prikkelverwerking, Auticoach, Thuisbegeleiding voor kinderen met autisme, Vroegbehandeling bij autisme, Eerstelijnsbehandeling bij autisme, Gedragsproblemen bij kinderen met autisme

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.